arirada
May 29th
Female
Terengganu
   

<< August 2019 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31




Link Sahabat

resmi padi

mawar mujahidah

k.jem's masterpiece


my fotopages



Ulasan Buku

carriekirana

antubuku

dunia novel

MaMaErRa

kak wan's review


Penulis

noor suraya

nia azalea

anis ayuni

aisya sofea

ruby hazry

nazurah

syud


Penerbitan

alaf21

creative ent
.
jemari seni


Ad-Deen

koleksi soal jawab agama

al-ahkam.net

iluvislam

audio sunnah


Akhbar Online

utusan online

berita harian online


laman yummie!!

my resipi

resepi.mesra

secubit garam sesudu gula


laman pendidikan

JAPIM

ADPRIMA


search engines

yahoo

google






If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Tuesday, October 14, 2008
Rumah Baru :)

Pengumuman kepada semua pengunjung blog ini, tuan rumah (aku la tu, hehehe) ingin menjemput saudara-saudari, tuan-puan, cikgu-cikgi, cik dan encik, adik, abang dan kakak berkunjung ke teratak baru hamba di alamat http://arirada.blogspot.com.

Rumah ini akan terus dibuka, cuma akan dikemaskini sekali-sekala. Feel free to visit me there!


Posted at 10/14/2008 1:06:25 pm by arirada
Comment (1)  

Wednesday, October 08, 2008
Dah Lega :)

Seperti yang kujangka terjadi... (nyanyi ikut rentak lagu juliana banos dan Innuendo)

Huhu, memang sesuai la aku nyanyi lirik tu hari ni, sbb apa yg aku jangkakan dari semalam betul2 terjadi tadi- kena observe ngan Kak Syikin dan Ustaz Azhar! Pagi tadi Kak Syikin observe Bahasa Arab, kelas 2F. Dia tak tunggu sampai habis pun. Aku rasa serba tak kena jer, ye la, segan ngan Kak Syikin sbb dia opsyen Bahasa Arab, graduan Al-Bayt pulak tu. Apa sangat la klu nak banding aku ngan dia, cakap arab pun tunggang terbalik!

Budak2 baik jer time Kak Syikin ada tadi, bagus betul diorang, hehehe...Lepas keluar kelas, Kak Syikin panggil, suruh sign form. Dia komen la sikit2. Alhamdulillah, Kak Syikin puas hati ngan pengajaran aku hari ni, cuma ada la sikit2 yg dia tegur untuk improvement. Yang kelakonye, dia perasan aku kaku jer mengajar tadi, hahaha! Apepun, thanks a lot to Kak Syikin, sudi menegur salah silap aku, yang pastinya amat berguna untuk membantu aku menjadi guru yang baik.

Masa Pendidikan Islam, Ustaz Azhar pulak datang observe. Sian, ustaz tak sihat rupanya. Dia observe aku satu masa, then Kak Su satu masa. Akhirnya, berjaya jugak aku guna sesi Buzz dalam PnP hari ni, setelah sekian lama aku simpan RPH tu Big Smile. Budak2 pun nampak seronok jer ngan aktiviti hari ni, mungkin sebab suasana yang berbeza (dalam bilik KKQ), ataupun aku sebenarnya yang perasan, hahaha! Tak kisah la, yg penting, aku dapat memberi suasana pembelajaran baru kat budak2 tu, dan hati aku pun tenang la sikit sebab tinggal sekali jer lagi nak kena observe ngan ustaz.

Bila time bincang ngan ustaz, dia komen kaedah sumbang-saran yang aku buat tak berapa betul. Hahaha, rasa nak tergelak jer, punya la aku syok mengajar, rupa2nya teknik tak berapa betul, mmg la SS (SYOK SENDIRI) Shades. Tak pe la, belajar daripada kesilapan, insyaALLAH aku akan ingat untuk masa2 akan datang...

Ustaz kata, ada peningkatan, cuma perlu diperkemas jer lagi Smile. Terima kasih ustaz, sian demam2 pun datang jugak, syafakallah!


Posted at 10/8/2008 2:40:05 pm by arirada
say your words  

Pindah Rumah...SOON!

Pindah rumah? Nak pindah mana? Apesal ngan rumah lama?

Hehehe...bukan 'actual' rumah, but the 'virtual' one, rumah ni la Smile 

Memang la sedih sangat2 nak kena pindah rumah baru, tapi nak buat camne, rumah ni banyak sangat problemnya cry

Problem paling utama- tak leh upload gambar cry. Aku tak tau la sama ada memang tak boleh kerana aku guna free account, ataupun aku yang tak reti nak buat. Setiap kali aku cuba upload, mesti dpt reply error- exceed storage.

Problem kedua- blogdrive ni agak lambat untuk loading, so susah nak buka bila time internet slow. Internet kat sekolah, tau2 jer la, paling laju pun 54 mbps. Memang la boleh update kat rumah je, tapi bila dah start keje ni, balik rumah dah xde nafsu nak mengadap komputer, teruja nak terkam bantal jer,hehehe Big Smile

Sedihnya nak pindah rumah baru, sayang sangat nak tutup rumah ni, banyak kenangan manis kat sini...

Sekarang aku dalam usaha 'menghias' rumah baru. InsyaALLAH bila dah sedia untuk terima tetamu nanti, aku akan umumkan alamatnya Big Smile

Rasanya rumah ni aku takkan tutup terus, akan terus disimpan, sesekali untuk singgah menukar angin Shades


Posted at 10/8/2008 2:01:42 pm by arirada
Comment (1)  

Next Page